Så slipper du stress

Idag lever vi i en allt stressigare vardag och många av oss har svårt att koppla av och stressa ner, något som verkligen tär på psyket – turligt nog finns det sätt man med enkla medel kan minska sina stressnivåer på.

meditation-i-parkI en artikel i Expressen skriver man att om vi skulle sammanfatta den tid vi lever i idag så skulle många nog svara ”stressig”. För visst är den väl det. Ju mer allt blir digitaliserat ju mer energi går åt att hålla koll på mailen, vi får push-notiser, sociala medierna lockar och telefonerna ringar och plingar av sms. Så att vi blir stressade, är det så konstigt? Nej inte alls. Tur är att vi faktiskt kan lätta på stressen, och det på enkla sätt. Något så litet som beröring får psyket att jubla till exempel och har man ingen som kan krama lite extra på en – varför inte ta en massage?

Så slappnar du av och minskar din stress

  • Meditera – sätt dig ned och ta några djupa andetag och känns stressen rinna av dig, det kan göras både enskilt och tillsammans med andra i grupp.
  • Börja motionera – regelbunden motion i form av konditionsträning har visat tydlig effekt att motverka stress på, så om du är dålig på att motionera i denna form är det dags att börja nu.
  • Ett varmt bad – hjälper hela kroppen att slappna av och känns samtidigt rengörande då du kan ”tvätta bort” stressen efter att blodgenomströmningen lättat på spänningar i muskler och leder.
  • Djupa andetag – gillar du inte meditation kan i alla fall några djupa andrag göra dig gott, genom att andas långsamt sänker du pulsen och på så vis minskar din stress.
  • Semester – ta ut dina lediga dagar, varför spara dem när det är nu du behöver dem. Stressiga dagar på jobbet kräver återhämtning och det är precis vad man kan få av semester.
  • Yoga – trodde du kanske gick hand i hand med meditation men så är det inte, genom yoga lär du dig att kontrollera din kropp och kan med hjälp av yoga också finns ditt inre lugn som du kan plocka fram i stressiga situationer i framtiden.
  • Lyssna på musik – det är bra för själen, sätt bara igång ditt favorit band och slappna av.