Res i Jungs hemland

Karl Gustav Jung föddes i Schweiz, och Schweiz är ett fantastiskt resmål för den som vill ut och se lite mer av Europa. Det är ett litet land som inte har någon kust, och det finns väldigt mycket skiftande natur. Här kommer några tips på vad du kan göra i Schweiz:

  • Du som är intresserad av alpin skidåkning är Schweiz rätt land för dig! Med sina många berg och dalar i Alperna och flertalet skidorter är den rätt plats för den som vill åka skidor eller snowboard, oavsett vilken nivå man är på. Det trendigaste sättet att ta sig runt mellan skidorterna just nu är att åka tåg! Glaciärexpressen som går mellan S:t Moritz och Zermatt åker igenom det vackra schweiziska landskapet, och tåget passerar 291 broar och genom 91 tunnlar. Det är en otrolig upplevelse att åka genom landskapet, och absolut en chans du ska ta om du får möjligheten. Läs mer om Glaciärexpressen och vilka upplevelser den ger här i Dagens Nyheter.
  • Du behöver inte åka skidor för att få uppleva de enorma bergen, att ägna sig åt bergsvandring, klättring eller liknande är också utmärkt. Kräver lite av en fysisik förmåga för att kunna utföras och njutas av, men garanterat något man kommer minnas länge.
  • För den som är intresserad av teknik eller naturvetenskap finns det en plats man garanterat kommer vilja besöka. Nämligen CERN-laboratoriet. Den som någonsin funderat över Einsteins relativitetsteori, den som någonsin funderat på vad vi är uppbyggda av och den som någonsin undrat hur Big Bang gick till, alla de har ett intresse av att se det här laboratoriet. Det är en fantastiskt stor byggnation 100 meter under jorden där de mest avancerade experiment håller hus, nördarnas himmelrike. Partikelacceleratorn som ligger i CERN är den största i världen, och den nukleära forskningen kan garanterat fascinera oss alla.
  • För den som är finsmakare är Schweiz landet där osten och chokladen finns. Det finns många ställen som har provsmakningar av deras produkter, och det kommer garanterat bli en njutningsfylld smakresa.

Detta är några av de sakerna man kan göra i Karl Gustav Jungs hemland, så vad väntar du på? Leta upp ett par billiga flygbiljetter på seat24.se, packa väskan och far till Schweiz!