Ögonen – vägen till bättre relationer

Genom att jobba på oss själva och att tala med en psykolog om förhållandet krisar är två viktiga bitar när det kommer till att leva med en annan människa. Men, vad säger våra ögon och hur viktigt är det med att ha en bra ögonkontakt med sin partner.

hälsan. hjärtaKärleksutbildaren Pat Love har sedan många, många år tillbaka hjälp människor med sina ögon för att få en bättre ögonkontakt med sin partner och på detta sätt komma närmre. För vad är det händer när vår blick möts av en annan? Jo, det leder till en ökad intimitet och att vi kommer närmre den andre, och att komma nära är något som vi alla människor vill göra. När blickar möts så skapas en närvaro som annars är svår att få till.

Ögonen är själens spegel

Man brukar säga att ögonen är själens spegel och om det är så att man inte vill möta den andres blick så kan det vara på grund av att man är inne i en depression och är rädd för att den andre ska se ens inre och att man ska bli blottad. Det kan även vara att man är rädd för den kärlek som man frösöker motstå ifrån. För när man inte har ögonkontakt så väljer man att sätta upp en mur kring sig själv och den andre.

Att komma närmre

När det kommer till att komma närmre varandra så finns det många sätt att gå. Och viktigt kan vara att man i tid börjar jobba på sig själv för att ta reda på vad det är för problem som gömmer sig, och för att lappa ihop förhållandet när det fortfarande går. Tiden för självhjälp har vi sedan länge gått förbi, och nu vill var och varannan få hjälp med hur man finner sig själv och lappar ihop sitt förhållande. På grund av psykisk ohälsa söker sig allt fler till rehabilitering. Men vad som är bra att veta är att med öppen kommunikation och annan hjälp kan mycket göras innan. Psykoterapi med humanprocess är en väg att vandra för att få bättre självkänsla och för att vårda sina relationer. Och är det så att mannen har ett avvikande beteende kan det bero på en gen som kan vara roten till det onda. Om den kan du läsa mer om här. Annars, var inte rädd för att möta andras blickar.