Många bröllop på nyår

Den som kan något om bröllop vet att det finns speciella datum då fler folk än vanligt gifter sig. Ett utav dessa datum är nyårsafton och förra året var det många som gifte sig innan det nya året ringdes in.

437756-wedding

Det finns speciella dagar då det är mer vanligt att man friar till sin partner. Många vill exempelvis fria till sina älskade på Alla hjärtans dag eller på julafton, då stämningen redan är lite speciell. En del kvinnor väljer även att fria till sina partners på skottdagen, eftersom det enligt tradition är den dagen då kvinnor faktiskt har rätt att göra detta. Men precis som det finns speciella dagar som fler än vanligt friar på, finns det även samma sak fast med bröllop. Det är nämligen vissa datum under året som är mer uppbokade för bröllop än andra.

Anordnades drop-in-bröllop

På vk.se kan man läsa att många väljer att gifta sig på nyårsafton. Att folk väljer att gifta sig då har förmodligen mycket att göra med att det är en så speciell dag och att man genom det nya året kan börja det nya äktenskapet på ett bra sätt. Sedan beror det nog också mycket på att ett flertal kyrkor runt om i landet anordnar så kallade drop-in-vigslar på nyårsafton varje år. På nyår 2015 var det exempelvis tre olika kyrkor i Umeå som anordnade sådana här vigslar. I och med detta var det faktiskt hela 45 par som valde att viga sig.

Slipper stress och press

Att gifta sig genom en drop-in-vigsel tycker förmodligen många är lite opersonligt och en del har antagligen drömt hela sitt liv om ett speciellt bröllop som man får fixa helt på egen hand. Men många tycker också att hela bröllopet bara innebär en onödig press och dessutom är alldeles för dyrt. De människor som helt enkelt bara vill förklara sin kärlek och bli gifta, tycker nog att en drop-in-vigsel är alldeles perfekt.