Få bättre minne med träning

Att vara glömsk kan vara otroligt frustrerande och man kan lätt känna sig liten. Men det finns mycket man kan göra för att träna upp sitt minne, och tur är väl det. Det gäller bara att komma ihåg att träna. 

4188356-head-puzzle-shows-slipping-ideasAktivera dig själv och din hjärna! Det kan vara det bästa tricket för att snabbt förbättra sitt minne. Och det kan handla om att bryta de vardagliga mönsterna till att ta det till en ny rolig nivå och ta mer bilder av händelser och sedan köpa billiga fotoböcker för att gå igenom händelserna. Då “tvingar” du dig till att minnas på ett bättre sätt. Det finns även måna trix man kan ta till för att träna sin hjärna. För varför skulle vi inte träna vår hjärna när vi tränar våra kroppar?

Snabba tips

Både Expressen och tidningen SvD lämnar ifrån sig bra tips på avd man kan ta till om man känner att man glömt namnet på den man hälsade på efter fem minuter. Här kommer ett citat från tidningen Expressen på ett förslag där man tar hjälp av en fiktiv cykel som man placerar det man vill minnas på:

Om du har fem saker som du behöver minnas placerar du ut dem på fem ställen på cykeln, från vänster till höger. Kom på bilder som symboliserar vad du ska göra, som ett kuvert om du behöver posta ett brev eller gympaskor om du ska ta med dig träningsskor och kläder till jobbet.

I SvDs artikel benämner man detta med Loci-metoden och talar fritt om att man ska placera ut det man ska komma ihåg längs en känd väg eller liknande. Tester har visat att människor som gör så har enklare för att komma ihåg vad de ska komma ihåg.