Effekten av att fria på skottdagen

Nästa år är det 2016 och med det ett skottår. Då är det många kvinnor som uppmanas till att fria till sin partner, men vi ska gå in mer på djupet vad detta betyder och vad det kan få för konsekvenser.

4580219-european-2014-2015-2016-year-vector-calendarKärleken är något av det vackraste som finns och något vi människor ska försöka ta tillvara på så gott det går. Det är ingen som sticker under stolen med att det är män som har lite av ett övertag i samhället och med det även när det kommer till ett frieri. Även om det blir allt vanligare att en kvinna kan fria så är det mest normala att det är mannen som går ner på knä och ställer frågan. Så, vad kan det då få för konsekvenser att en kvinna fria? Vi kommer nästkommande år att märka att det blir allt fler kvinnor som friar då det är skottår, en tradition som sträcker sig tillbaka flera hundra år i tiden.

Kvinnor friat sedan 1800-talet

I Aftonbladet går det att läsa att det sedan 1800-talet har förekommit att kvinnor friat till sina män på skottdagen. Varför kvinnorna började fri är ännu höjt i dunklet, men man antar att det har att göra med att skottdagens ansågs som en olycksbringande dag där mycket galenskap kunden hända, och att som kvinna fria till sin man var nog det mest galna en kunde tänka sig. Männen vågade då inte säga nej för de var då rädda att de skulle drabbas av otur och om de gjorde det skulle kvinnan få en gåva och sedan var det slut på förhållandet. Det här med giftemål blev sedan vanligare på 1900 talet att kvinnor friade, men nu har dagen fallit bort i glömska och nu friar man när man känner för det.

Vad som dock kan göra att det blir obalans nu när en kvinna friar är att mannen säger ja fast han inte vill och att kvinnan kan känna sig pressad av sin bekantskapskrets. Som tur är så kan man alltid skiljas, något man även ser blir allt mer vanligt. Så, kanske ska man inte fundera på om det är värt det att chansa då man inte binder sig för livet utan egentligen så länge som man känner för. På http://www.familjensjurist.se/vara-tjanster/rattshjalp kan man vid svåra tvister få otroligt bra hjälp och så länge man kommunicerar med varandra brukar en skilsmässa inte vara några problem.

Vad man även kan läsa om är att dyra äktenskap kraschar i högre grad, så väljer du som kvinna att fria 2016, se till att hålla det intimt och på Expressen kör de säkert att du kan fria genom tidningen. Men tänk på att göra det av kärlek och att inte pressa din partner.