Bli av med åderbråck

Åderbråck är något de flesta av oss drabbas av någon gång i livet, men som tur är finns massor av sätt man kan bli av med dessa på – och beroende på hur många man har eller hur mycket besvär man har så går det med eller utan kirurgisk lösning.

Lider du av åderbråck? På Narva kirurgi kan du behandla dessa snabbt och enkelt med ett litet ingrepp, vilket du kan läsa mer om på deras hemsida http://narvakirurg.se/. Men om du först vill testa att behandla på egenhand kan du göra det också. Det finns massor av olika huskurer att prova om man inte vill gå till läkaren det första man gör. Något som till exempel Vårdguiden skriver om är att man kan lindra besvären genom att gå och röra på sig för att bättra blodcirkulationen, och det är alltid bäst att börja med det för då kan man helt och hållet bli av med sina besvär. Om man fortsätter förstås. På ålderns höst kan det däremot bli svårare att ta sig ut på regelbundna vandringar och liknande, och då är det snarare någon annan behandling man måste ta till. Hos Expressen har man till exempel listat sex stycken olika behandlingar man kan testa, bland annat både den klassiska mer kirurgiska lösningen och sedan även den moderna ljusbehandlingen som blivit mer och mer populär de senaste åren. Men något man ska komma ihåg är att man ska låta läkare avgöra vilken av behandlingsmetoderna som är bäst för just dig, de är trots allt utbildade.

Så kan åderbråck behandlas

Om du är nyfiken på vilken behandling som krävs för att komma till bukt med just dina åderbråck är att kolla hur de ser ut. Något som till exempel tidningen MåBra skriver om är att kolla hur allvarliga de är, och detta bedöms efter en 6-gradig skala från ådernät som är millimeterstora slingrande kärl ytligt i huden till att man har den värsta varianten som innefattar öppna eller vad man kallar för ”aktiva” bensår. Det betyder att man antingen kan behandla bara genom till exempel att bära stödstrumpor och behandla med salva till att behöva genomgå större ingrepp, men det beror som sagt helt och hållet på hur stor omfattning bråcken är. Här är några tips från Dr Mikael från Nyhetsmorgon: