Beröring får psyket att jubla

Många vet att beröring är viktigt för välmående och med det innebär att kroppen och psyket helt enkelt reagerar positivt på att bli masserad och berörd. Många har inställningen att massage är bra för den som vill ha en eller två muskelknutar utredda, massage bidrar självklart med det också, men det finns även andra bra faktorer som påverkar hur massagen fungerar. Beröring har bevisligen visat sig vara positivt för den som vill må bättre rent psykiskt. Det är alltså inte bara positiva effekter för det fysiska.

kvinna får avslappnad massage

När vi bokar upp oss på en massage så är det första tanken att det är den där onda axeln, det ömmande knäet eller liknande som ska åtgärdas. En djupgående massage har självfallet den effekten också men det är den beröring som uppstår under massagen som har en annan effekt också. Psykiskt välmående är något som många tror bara kommer från att gå till en psykolog, dock är det inte riktigt enkelt då det är mycket som påverkar serotoninnivåerna, och dessa ”feel good”-hormonerna. Beröring är en sådan sak som påverkar vårt välmående, det är nerverna i huden som får sig en dos av stimulans och elektricitet, något som påverkar hur vi mår. Nu talas de självklart om beröring som gör oss glad, den ömsinta sorten. Annan beröring som skapar smärta kan ha motsatt effekt och ger ofta en känsla av stress.

Varför är massage viktigt?

En bra massage är viktig för avslappning, psyket och kroppen, dessa tre grundläggande delar som får oss att helt enkelt må bättre i oss själva och i våra sinnen. Sök på ” massage stockholm” och få upp alternativet sthlmphysique som är kunniga om olika massage. Det är självfallet bra att må bra, ingen tvekan om saken, men det finns även andra saker som gör att det är viktigt:

  • En massageterapeut är en person som har god insikt om hur kroppen ska fungera och kännas. Är det någon extra knut som känns oroväckande och bör jobbas med mer så kan man göra det där. Dessutom kan det vara bra att få en utvärdering av sina krämpor.
  • Ju mer spänd du är, desto mer spänner du dig. Bryt den onda cirkeln på ett skonsamt sätt innan det går illa med exempelvis ryggen som stelnar och ryggskottet är ett faktum.
  • Många människor känner sig ensamma och enligt forskning behöver alla människor beröring av en annan människa minst 5 gånger per dag. Det kan vara en kram, ett handslag eller liknande. Massagen kan agera substitut för detta och här får man en rejäl dos av ömsint beröring.

Med en jublande kropp kan man skippa Jungs och Freuds psykoanalys, det man faktiskt behöver är helt klart mer banalt än att rota runt i det förflutna. Har man en långvarig depression så är det klart att man ska gå och prata med ett proffs. Är man istället lite nere och har ont i axlar och rygg så är det bara att boka upp sig på en massage och få den välbehövliga avslappningen som det ger. Även gravid kan gå på massage, om det är hos en professionell massageterapeut som sthlmphysique.